Bertin-Delatte
Nicolas & Geneviéve
Loire, Frankrig

Foruden at være forgabte i hinanden, så er Nicolas Bertin og Geneviéve Delatte også forgabte i den naturlige vinfremstilling, som de siden 2008 har praktiseret i hjertet af Rablay-sur-Layon i Loire.

Det faktum at Rablay-sur-Layon oftest har været kendt for fremstillingen af søde og fyldige vine, har ikke afskrækket det stædige ægtepar. De er derimod gået kontra på den tendens, og fremstiller derimod noget af det absolut fineste og rankeste vin på Chenin Blanc, Cabernet Franc, Grolleau og Pineau d’Aunis.

Deres filosofi i marken og i kælderen er ganske simpel. Her handler det nemlig om at skride ind så få gange som overhovedet muligt. Målet er dog ikke at fremstille funky vine, men derimod rene og præcise vine, hvor man fornemmer druens egenskaber samt det smukke og mangfoldige landskab som de er vokset i.

Meget få vinbønder formår at frembringe et så rent og tilnærmelsesvis klinisk udtryk på deres vine, som tilfældet er med vinene fra Bertin & Geneviéve. Det er vin på et alarmerende højt niveau, som virkelig kan give stof til eftertanke.