Caveau du val d’Amour
Jura (Cramans), Frankrig

At Sylvain har lavet vin i mere end et årti kan være en smule svært at forstå, da man i al den tid ikke har hørt et kvæk til ham eller hans vine. Dette skyldes dog at han ikke har eksporteret en eneste flaske, men i stedet kun solgt hans vin til venner og bekendte i området omkring Arbois, hvor han holder til. Det kan man kalde godt naboskab!

Men til vores enormt store glæde, så har Sylvain valgt at eksportere til et par få lande, og vi er i den anledning blevet den stolte importør af hans fantastiske vine her i Danmark.

Sylvain laver magiske, levende og vibrerende vine på 1,5 hektar vinmarker, som han overtog fra sine forældre. Vinstokkene er alle imellem 40 og 100 år gamle, hvilket bestemt fornemmes i kompleksiteten i hans vine. I marken og i kælderen foregår al arbejde manuelt og uden nogen som helst form for intervention.

Den årlige produktion rammer beskedne 5000 flasker på de gode årgange, og besøger man Sylvain og hans kælder, vil man fornemme at det hele bliver gjort på old school facon. Gæring og lagring på gamle fade og absolut ingen manipulering. Vinen får lov at få tid, indtil den er klar. Derfor frigives hans vine også ret sent, hvilket giver et fantastisk afsæt.

Der arbejdes med Pinot Noir, Poulsard, Trousseau, Chardonnay og Savagnin. Stilen er præcis, elegant og tilnærmelsesvis svævende. Med andre ord; vine på et uhyggeligt højt niveau, som samtidig har et kæmpe lagringspotentiale!