Domaine Carterole
Banyuls-sur-mer, frankrig

Joachim Roque fra Domaine Carterole er mere eller mindre vokset op i en vintønde. Han havde knapt lært at gå, før han hjalp til med høsten i Collioure, hvor han den dag i dag stadig holder til. Da Joachim voksede op og blev ældre, var han det til trods aldrig rigtig i tvivl om at det var vinens vej, som skulle være hans vej.

Magien sker i Collioure på cirka 9,5 hektar, som er beplantet med Carignan, Grenache Blanc, Grenache Noir, Grenache Gris, Mourvédre og Syrah. Fremgangsmetoden er naturlig i både mark og kælder, og vinene er et smukt og ærligt udtryk af de varme og rustikke forhold, som kendetegner Banyuls.

I 2013 sluttede Joachim sig til ’Les 9 Caves’, som er en sammenslutning af naturlige vinbønder fra Banyuls-sur-Mer. Foruden at væres fælles om erfaringer og gode råd, driver de også en fælles vinbar, som er et fantastisk sted at safte sig ned under baren, hvis man altså er i området.

At påstå at Joachim Roque er blandt den absolutte top af naturlige vinbønder i området, er næsten en underdrivelse. Foruden at være en fantastisk vinbonde, er Joachim også en fantastisk repræsentant for området, samt en afgørende og vigtig mentor for de nye vinbønder i området.