Jean Francois Essler
Jura (Grusse), Frankrig

Jean-François Essler er en af de vinbønder, som vi er umådeligt stolte over at kunne præsentere jer for. Vi kan sige det så simpelt:
han laver fuldstændig magisk vin!

Jean-François holder til i den sydlige del af Jura, nærmere betegnet i Grusse. Hér deler han kælder med én af – hvis ikke DEN – mest hypede og dygtige vinbonde, navnlig Kenjiro Kagami som står bag Domaine des Miroirs.

Vi synes dog, at Jean-François i stor stil fortjener samme anerkendelse som sin kælder-kammerat, for hans vine udtrykker vinregionen Jura på allerfornemste vis! Gang på gang bliver vi overrasket og bjergtaget af, hvor højt niveauet er over hele linjen.

Han arbejder ud fra intuition og mavefornemmelse, som gør, at hans vine altid fremstår knivskarpe og drikkeklare.

De hvide vine blander det sydlige Juras let tropiske frugt med insisterende syre og laktiske toner, der skaber helstøbte og vanedannende vine. De røde er rødfrugtede, krydrede, syreholdige og let reduktive – præcis som vi kan lide røde Jura-vine.

Udover at være en urimelig dygtig vinmager, er Jean-Francois simpelthen også et af de sødeste og mest gæstfri mennesker vi overhovedet kender, hvilket gør at vores begejstring ved samarbejdet er endnu større!

Sikke en mand, og sikken vin han fremtryller!