I den lille landsby Noizay, i det centrale Loire i Frankrig, er ægteparret Philippe og Claude bosat. Philippe og Claude er drivkrafterne bag La Table Rouge, som er et biodynamisk vinprojekt, placeret i Touraine-appelationen, og ligger blot 8km øst for den famøse hvidsvinskommune Vouvray.
Parret må derfor gerne frigive deres vine under enten ‘Touraine’ eller ‘Vouvray’ - men de har i stedet valgt den generiske betegnelse ‘Vin de France’.
Som sagt er de biodynamikere, og arbejder også med lav intervention i kælderen - en gang imellem anvendes der en smule svovl for at stabilisere vinene, men udgangspunktet er, at manipulere mindst muligt med vinenes rene og naturlige udtryk. Markarbejdet udføres derudover udelukkende manuelt ved hjælp af heste og håndkraft, og de sørger samtidig også for at fremme biodiversitet, i form af vilde blomster, planter og frugter sameksisterer med vinstokkene.
De laver vin på de lokale og indfødte druesorter for området: Chenin Blanc, Cabernet Franc og Pineau d’Aunis, og derudover råder de også over en smule Chardonnay, som giver et virkelig spændende udtryk i Loire! De røde er intense og krydrede, de hvide er dybe, syrerige og komplekse og de mousserende er levende, legende og læskende.