Lé Thio Noots
Loire (Valanjou), Frankrig

Romain Verger fra Lé Thio Noots er født og opvokset i hjertet af Anjou, og startede sit vineventyr i 2018, med 0,75 hektar Sauvignon Blanc i den smukke landsby Ètiau, cirka 15 kilometer syd fra Angers. Det er her han også bor med sin skønne familie og en hel masse kæledyr.

Inden at Romain Verger kastede sig ud i at blive selvstændig vinbonde, brugte han tiden på at blive godt klædt på til opgaven. Dette ved blandt andet at have arbejdet for Jeromé Saurigny og Didier Chaffardon, som stadig den dag i dag er en stor inspirationskilde for Romain og hans vine.

Den dag i dag er Romain i besiddelse af 4 parceller, som i alt udgør knap 5 hektar. Druerne der arbejdes med er Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Grolleau, Gamay og Cabernet Franc.

At kalde Romain’s vine for en afspejling af ham selv og hans nære forhold til naturen, er ikke helt ved siden af. Romain har nemlig et utrolig nært forhold til naturen, og et endnu tættere forhold til sine vinstokke, som han passer umådeligt godt på. Blandt andet har han plantet sennep, kartofler og daikon i sine vinmarker, for at beskytte sine vinstokke og forbedre jorden.

I kælderen foregår alt ligeså efter naturlige forskrifter. Langsom presning, absolut ingen tilsætningsstoffer, ingen temperaturkontrol og manuel aftapning.