Moritz Kissinger
Rheinhessen, Tyskland

Moritz Kissinger holder til i Uelversheim, hvorfra han fremtryller energiske, personlige og rene vine. Trods hans unge alder, er det med vinfremstilling langt fra fremmed for ham. Faktisk er han mere eller mindre vokset op med det, eftersom hans mor og far driver et generations-vinhus i selv samme område. Her har Moritz hjulpet til så længe han selv kan huske, og faktisk er det også herfra, at ideen om at fremstille sine egne vine, kom.

Efter længere tids overtalelse, lykkedes det Moritz at få lov til at arbejde med nogle af hans forældres vinmarker, som står sunde og raske midt i Uelversheim. Herfra går han naturligt til værks, hvilket også gør sig gældende i kælderen. Hans første årgang var 2018, og selvsamme årgang fik blandt andet Klaus Peter Keller (Weingut Keller) op at stolen, da han roste Moritz vin og potentiale til skyerne. Og siden da er det gået stærkt, og efterspørgslen er eksploderet…

Trods at Moritz arbejder ud fra en naturlig og konsekvent tankegang, er det ikke noget som han har brug for at udbasunere. For Moritz er den naturlige fremstilling en selvfølge, og samtidig ikke noget der nødvendigvis skal give anledning til skøre teknikker og skæve vine. Et mantra man klart vil kunne forstå, når man dykker ned i hans vine.

Vinene er nemlig præcise, elegante, strukturerede og afviger ikke en millimeter fra det mål som Moritz har sat sig, med den pågældende vin og den pågældende årgang. Det er vine med stort potentiale, som samtidig emmer af terroir, personlighed og et enormt talent hos den unge Kissinger.

Så at kalde Moritz for en af de absolut største stjerneskud på den tyske vinscene, er nok ikke helt ved siden af… Skål!