Pierre-Gilles Euzen
Loire (Vauchretien), Frankrig

Pierre-Gilles Euzen holder til i den lille landsby Vauchrétien, som ligger blot 10km fra Rablay-sur-Layon, i den centrale del af Loire-dalen. Dette område har vist sig at være et af de førende indenfor lavinterventionsvin, og unge ambitiøse vinbønder flokkes derfor hertil.  

Pierre-Gilles laver han vin på Cabernet Franc, Chenin Blanc og Groulleu fra druer der kommer fra i – og omkring Rablay-sur-Layon.

Pierre-Gilles’ mål er at eksperimentere med de forskellige lokale druesorter, hvilket udmønter sig i nogle utroligt læskende, frugtdrevne og interessante vine. Han forsøger sig især med at blande røde og hvide druer, for at skabe diverse frugtprofiler, samt macerere sine rødvine i kort tid, for at give et mere let og læskende udtryk. Derudover laver han også intens fadlagret hvidvin på Chenin Blanc, fra nogle af Rablay-sur-Layons topmarker.

Hans tilgang er så naturlig som muligt, og beror derfor i stor grad på sin dygtighed som vinmager, og selve smagsudviklingen gennem lagringsprocessen. Tilmed når
man arbejder så naturligt som Pierre-Gilles gør, betinges det også, at man arbejder med den højest mulige kvalitet af druer – og det har Pierre-Gilles i allerhøjeste grad!

Han har fra 2023 blandt andet anskaffet sig et plot af vinstokke med Chenin Blanc på den famøse og fremragende Montbenault mark, hvor Richard Leroy også høster sine druer til top-cuvéerne. Det bliver selvsagt til store og intense vine, som man i høj grad skal holde øje med!