Pierre Ménard
Loire (Faye d'Anjou), Frankrig

Pierre Ménard er født og opvokset i en vindyrkende familie i Anjou. Familien ejer 13 hektar, men sælger primært vinen til kooperativer – men Pierre ville noget andet! Så han tog til Angers for at studere vindyrking, for derefter at arbejde i Bordeaux (hos Chateau Latour!), Portugal, Canada, New Zealand og Ungarn.

Hans vinerfaring spænder altså derfor bredt, og i 2016 begyndte han så sit eget projekt.

Til sit eget projekt, fik han lov til at få 1,5 hektar af familiens marker i Anjou og Layon, i det centrale Loire-dalen. Pierre er purist på den bedste måde. I denne forstand, betyder det, at alle hans vine kommer fra respektive enkeltmarker med gamle vinstokke, og at hans kælder er ekstremt ren og organiseret.

Derudover er alt markarbejde udført manuelt, uden pesticider eller herbicider, og i kælderen bliver der hverken tilføjet sulfitter eller anden kemi.

Det kulminerer i en vinbonde, der producerer stilren, klassisk, tør Chenin Blanc med kæmpefrugt, intensitet og koncentration, hvis lagringspotentiale er enormt!


Ydermere laver han Sauvignon Blanc-vinen ’Laika’ fra marken Clos de Roche i Layon, som har fylde, fedme og frugt som sjælendt er set i Sauvignon Blanc fra Loire. Derudover laver han rødvin på Cabernet Franc, som altid besidder kompleksitet, flot struktur og en helt særlig balance.

Alt i alt laver Pierre Ménard, store, intense, strukturerede og dybt lagringsværdige vine – en stjerne i Anjou!