Schrammel 2.0
Weinviertel, Østrig

I den sydlige del af Weinviertel finder vi Nicole & Daniel, som foruden at være dybt forelsket i hinanden, også formår at frembringe energiske, terroir-drevne og personlige vine fra 1 hektar vinmarker, som alle er udstyret med sunde og raske vinstokke, som Nicole’s morfar plantede for over 50 år siden.

Da morfaren blev bekendt med Nicole og Daniel’s drøm om at lave naturvin, besluttede han sig for at overdrage markerne til dem, fremfor at sælge dem. På den facon sikrede han sig også, at det blev i familien.

Markerne er beplantet med Grüner Veltliner, Zweigelt, St. Laurent og Rösler, og målet er stringente, friske, personlige og levende vine. Og man må sige, at de indfrier disse mål til fulde! Med et udbytte på omkring 5000 flasker om året, og en enorm interesse fra alle verdenshjørner, er det ikke svært at regne ud, at der er tale om vin i meget begrænsede mængder.

”We want to leave our children a world they derserve”, siger Nicole og Daniel. Og det må man sige, at de ihvertfald gør deres til det.