Shadowfolk Vineyards
Mosel (Koblenz), Tyskland

På vel nok de stejleste skråninger i Mosel, finder man Petra Kujanpaa og hendes ambitiøse projekt ’Shadowfolk Vineyards’. Petra er oprindeligt fra Finland og har en fortid som kemi ingeniør, hvilket kan lyde en smule morsomt, når netop kemi er hvad hun afskyr på det groveste i hendes vinmarker og i hendes kælder. Her er tankegangen og filosofien nemlig 100 % naturlig.

Efter at have rejst land og rige rundt i bestræbelserne på at lære at lave vin, endte Petra med at slå sig ned i Mosel, grundet hendes enorme kærlighed for Riesling druen. Samtidig ønskede hun at være et modsvar til de konventionelle og storproducerende vinhuse, som dog stadig har det store overtag i Tyskland.

Shadowfolk Vineyards er ment som en legeplads for Petra og hendes ideer. Med en evig søgen efter nye udtryk, nye metoder og nye cuvéer, forsøger Petra sig frem fra dag til dag og fra årgang til årgang. Resultatet er altid voldsomt prangende, og man fornemmer klart at Petra har en mission med hendes projekt i Mosel: nemlig at frembringe vine som er tro mod området og markerne de kommer fra. Dette tilført et enormt talent og et fantastisk flair for vinfremstilling og teknikker, gør at vinene fra Shadowfolk Vinyeards skal opleves.