Midt i Rablay-sur-Layon finder man Thomas Batardiére, som foruden at være en yderst beskeden herre, også formår at fremtrylle noget af det absolut bedste vin, som Loire har at byde på. Når man drikker Thomas’ vine, er det som et studie i Chenin Blanc, Grolleau og Cabernet Franc. Magisk, er nok det ord som dækker det bedst.
Thomas har både været vejen forbi antropologi- og filmstudier, inden vinen kaldte ham hjem til mesterlære hos selveste Mathieu Vallée på Château Yvonne. Efterfølgende købte Thomas sine første 2 hektar med Chenin Blanc i 2011, og har siden 2015 været biodynamisk certificeret.
Den dag i dag råder Thomas over 3,5 hektar, hvoraf 2,5 af disse er beplantet med Chenin Blanc. Den sidste hektar er fordelt ud på henholdsvis Cabernet Franc og Grolleau.
At Thomas er et vaskeægte koryfæ indenfor den naturlige vinverden er indiskutabelt. Hans enestående arbejde i mark og kælder frembringer transparente, strukturerede og komplekse vine, som er på absolut øverste hylde.