Beaujoulais Nouveau

17. november 2022
Traditionen tro fejrer vi dette års  Beaujoulais Nouveau! 🇫🇷
 
Festen starter kl. 16.00 på CAPO, hvor du både kan drikke ungdommelig Gamay i stride strømme og få noget lækkert at spise til.
 
Hos Reduktivt (butik/online) kan du købe Beaujolais Nouveau '22 fra Phillippe Viet i Morgon, Beaujoulais.
 
Vi sælger dette års Beaujoulais Nouveau fra kl. 11:00 til 18:00, eller indtil vi må melde udsolgt. Det plejer at gå hurtigt!

Produkteksempel

Normalpris19,99 kr
/
Moms inkluderet.
This area is used to describe your product’s details. Tell customers about the look, feel, and style of your product. Add details on color, materials used, sizing, and where it was made.
Beaujolais Nouveau fest på Capo!

17. November klokken 16:00 på CAPO

Der vil være stride strømme af ungdommeligt Beaujolais, cassoulet, en stor ost og frankofile vibes! Det foregår på vores mad-/vinbar CAPO i Ny Munkegade Aarhus C.

Ingen bordreservation.

Beaujolais Nouveau i Borggade 16.

Du kan købe vinen online og i butikken fra klokken 11.00-18.00 eller indtil udsolgt. Det plejer at gå hurtigt!

Borggade 16, Aarhus C.

Gamay druen 🍇

Man kan ikke sige Beaujolais uden at sige Gamay. Gamay er en blå drue som man i høj grad forbinder med rødvin fra Beaujolais i Frankrig, men den findes også i vin fra resten af Frankrig - eksempelvis Loire.

Beaujolais forbindes ofte med metoden macération carbonique, lav tanin, høj syre, fuld smæk på frugten og en dejlig landlig stil.

Vi har samlet en håndfuld vine, som enten er lavet på ren Gamay eller som blot har en mindre bestanddel af druen.

Hvad er Beaujolais Nouveau?

Beaujolais Nouveau falder altid på den samme dag, nemlig den 3. torsdag i november.

Det er på denne dag, at man frigiver "Beaujolais Nouveau" vinen.

Det er rødvin fra Beaujolais-regionen i Frankrig, hvor man bruger Gamay-druen.

Det særlige ved vinen er, at den er meget ung. Den er nemlig høstet samme år som den frigives, hvilket kun giver vinbønderne nogle få uger til at fermentere og modne vinen.

Det giver en helt særlig og læskende rødvin, som virkeligt lægger op til fest i gaden!

Det er en tradition, som har stået på siden 1800-tallet hvor vinbønder fejrede afslutningen på høst-sæsonen med helt ung vin fra samme årgang.

Det fejrer mange restaurationer, vinbutikker og vin-entusiaster med et brag af en fest.

" Le Beaujolais Nouveau est arrivé! "