Frédéric Hauss
Saumur, Loire, Frankrig

Frédéric Hauss holder til i Saumur-regionen i Loire, hvorfra han fremtryller magisk vin fra lidt atypiske druer for området.

Efter 20 år i filmens verden valgte Frédéric Hauss at omskole sig selv professionelt og satte alle sejl ind for, at realisere sin drøm om at blive vinbonde i Loire - hvor han også er født og opvokset. Et sandt barn af Loire, som er opvokset med en fascination for områdets vinhistorie.

Udover en farfar som gjorde sig som amatør-vinbonde, så stod det ikke ligefrem i kortene at Frédéric skulle arbejde med vin.

Efter at have høstet vin i Aubance i 2019 som lærling, kommer han i praktik hos Melaric i Anjou. Her får han et 360-graders perspektiv på vinproduktionen og lærer om alle processerne fra drue til færdig vin. Samtidigt falder han pladask over Saumurs storslåede terroir, hvor han stifter bekendtskab med de lokale druer fra biodynamisk landbrug. Frédéric beskriver selv druematerialet som ungt, energisk og beslutsomt.

I 2021 begyndt han at forpagte et plot på 1,4 hektar. Herfra begyndte han at producere sarte vine som trofast afspejler deres terroir og lokale udtryk. Stokkene står i ler og kalsksten og driver selvfølgelig helt biodynamisk og med minimal intervention i kælderen.

I skrivende stund har vi hans vine på Chardonnay og Cabernet Sauvignon, som er fuldstændig magiske. De adskiller sig ret markant fra hvad du tror du ved om druerne. Saumur’s terroir og Frédérics vinstil kommer virkeligt til udtryk.