Weingut Ina Wihler
Baden (Ihringen), Tyskland

Ina Wihler laver vin i Baden området i Sydtyskland. Med sunde og raske marker i det smukke Kaiserstuhl, har Ina igennem de seneste 5 år arbejdet uden sprøjtemidler eller lignende, på hendes 2,5 hektar. For Ina er det nemlig en pligt at arbejde så naturligt som overhovedet muligt, både i marken og i kælderen.

Vin har altid været hovedemnet ved familien Wihler’s middagsbord. Kvinderne har altid passet vinmarkerne, imens faderen har ageret kældermester hos forskellige vinhuse i Tyskland. Men det gik hurtigt op for Ina, at hun ønskede at starte sit eget projekt. Der var ikke langt fra tanke til handling, og efter et endt studie i Geisenheim overtog Ina hendes bedstemors marker, som hun stadig er i besiddelse af den dag i dag.

Målet for Ina er ikke at gro sig større og større. Derimod er planen hele tiden at opnå det ypperste, ud fra det som hun får stillet til rådighed ved de pågældende årgange. Med inspiration fra sin mormor og tante, går Ina naturligt til værks i alle processer, og gør det ovenikøbet som den største selvfølge.

Vinene viser hvor fantastisk et område Baden er, men bestemt også hvor fantastisk dygtig Ina Wihler er til det med vinfremstilling. Hun formår at frembringe rene og præcise vine, men mestrer også de mere løsslupne og funky vine, til perfektion.